Websiteoptimalisatie (SEO)

Wat is nou Websiteoptimalisatie of SEO

SEO staat voor Search engine optimalisation, wat niks anders wil zeggen als het goed “leesbaar” maken van jouw website voor zoekmachine’s zoals Google. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de juiste informatie op de juiste plek aanbied.

Basisonderdelen van zoekmachine ooptimalisatie.

Zoekmachineoptimalisatie bestaat uit een aantal onderdelen. Enkele van de belangrijkste hiervan zijn:

  • Tekstoptimalisatie van de website
  • Aanpassingen onder de motorkap (sitemap, Rich Snippets, URL optimalisatie)
  • Linkbuilding

Tekstoptimalisatie.

Tekstoptimalisatie van je website klinkt heel simpel maar in de praktijk blijkt het toch vaak moeilijk. In feite doe je bij tekstoptimalisatie niks anders dan de juiste zoekwoorden op de juiste plek op je website aanbieden aan zoekmachines zoals Google en Bing.

Een kort en voor de hand liggend voorbeeld:

Ben je bijvoorbeeld hovenier in de gemeente Druten, zet dit dan ook in een website paginatitel.

Dit lijkt heel logisch maar wordt heel vaak vergeten.

Aanpassingen onder de motorkap van uw website.

Een aantal aanpassingen onder de motorkap van uw website zorgen ervoor dat Google en andere zoekmachine’s beter begrijpen wat u bedoeld en hoe uw website in elkaar zit. Hiervoor kunnen we uw sitemap bijvoorbeeld bij aanmelden.

Ook is het belangrijk om ook al in de adresbalk van je site aan google te vertellen wat er op die specifieke pagina staat.

Linkbuilding naar uw website

Ongetwijfeld heeft u al eens gehoord van linkbuilding. Dit is niks anders dan ervoor zorgen dat jouw website op andere websites wordt vernoemd en doorgelinkt. Belangrijk bij linkbuilding is wel dat relevante links worden gemaakt. Een link naar een hovenier op een pagina over bijvoorbeeld theaters dus totaal geen zin tenzij er ook een stukje tekst bij wordt geschreven over deze pagina.
Simpel Vindbaar gaat dus ook niet blind links uitwisselen maar gaat specifiek op zoek naar voor uw pagina relevante linkmogelijkheden.

Simpel Vindbaar is gevestigd in Druten, Gelegen tussen Nijmegen en Tiel.

Recente berichten